Innovitapark biedt ruimte aan sportopleiding CIOS

Met ingang van volgend schooljaar start CIOS Goes een hybride leeromgeving in Roosendaal. Dat houdt in dat eerstejaars studenten direct geplaatst worden bij diverse sportverenigingen en maatschappelijke organisaties om praktijkervaring op te doen. Een schoolgebouw is dan niet nodig. Om wel een uitvalsbasis te hebben in Roosendaal vestigt CIOS zich in Innovitapark.

“Een uitstekende keuze”, zegt René Verhoeven, directeur van Innovitapark. “De komst van CIOS is een waardevolle aanvulling op ons thema ‘gezond leven’. De studenten dragen bij aan de ondersteuning van sport- en beweegprogramma’s voor (kwetsbare) burgers. Dat heeft een positieve invloed op de gezondheid van inwoners van Roosendaal. Wij vinden dat erg belangrijk en zijn er dan ook trots op dat CIOS er voor kiest om daar vanuit Innovitapark invulling aan te geven.”

Innovitapark is gevestigd aan de Oostelijke Havendijk, in de nieuwe wijk Stadsoevers, dicht bij het station en daarmee goed bereikbaar voor de studenten die voor het grootste deel uit de regio’s Zuid-Holland en West-Brabant komen.

Aanwinst

Ook de gemeente ziet de komst van CIOS naar Roosendaal als een aanwinst. “De gemeente Roosendaal heeft uitstekende sportfaciliteiten, een rijk verenigingsleven en een vooruitstrevend sportbeleid. De komende jaren zetten we, met name in het sociale domein, sport en bewegen nog krachtiger in als middel. In aanvulling op bestaande partners betrekken we ook het (praktijk-)onderwijs hierbij. De hybride leeromgeving van CIOS Goes past in dit plaatje”, zegt Toine Theunis, wethouder sport.

Gezonde ideeën

René Verhoeven laat weten dat de eerste medewerkers van CIOS inmiddels hun intrek hebben genomen in Innovitapark. “In Innovitapark komen gezonde ideeën tot leven, CIOS is van harte welkom om hier aan bij te dragen”, aldus Verhoeven.

Ook interessant voor u

Relevant nieuws