Innovitapark biedt ruimte aan sportopleiding CIOS

CIOS Goes heeft een uitvalsbasis bij Innovitapark. Dat komt omdat zij een hybride leeromgeving in Roosendaal hebben. Dat houdt in dat eerstejaars studenten direct geplaatst worden bij diverse sportverenigingen en maatschappelijke organisaties om praktijkervaring op te doen. Een schoolgebouw is dan niet nodig. 

“Een uitstekende keuze”.  “De komst van CIOS is een waardevolle aanvulling op ons thema ‘gezond leven’. De studenten dragen bij aan de ondersteuning van sport- en beweegprogramma’s voor (kwetsbare) burgers. Dat heeft een positieve invloed op de gezondheid van inwoners van Roosendaal. Wij vinden dat erg belangrijk en zijn er dan ook trots op dat CIOS er voor kiest om daar vanuit Innovitapark invulling aan te geven.”

Innovitapark is gevestigd aan de Oostelijke Havendijk, in de nieuwe wijk Stadsoevers, dicht bij het station en daarmee goed bereikbaar voor de studenten die voor het grootste deel uit de regio’s Zuid-Holland en West-Brabant komen.

Aanwinst

Ook de gemeente ziet de komst van CIOS naar Roosendaal als een aanwinst. “De gemeente Roosendaal heeft uitstekende sportfaciliteiten, een rijk verenigingsleven en een vooruitstrevend sportbeleid. De komende jaren zetten we, met name in het sociale domein, sport en bewegen nog krachtiger in als middel. In aanvulling op bestaande partners betrekken we ook het (praktijk-)onderwijs hierbij. De hybride leeromgeving van CIOS Goes past in dit plaatje”, zegt Toine Theunis, wethouder sport.

 

Ook interessant voor u

Relevant nieuws