Bksy, sociale bibliotheek waarmee je boeken kunt delen, nu ook in Innovitapark

Tegenwoordig delen we onze auto of zelfs ons huis dus waarom zou je niet ook jouw boeken delen? Dat kan nu heel gemakkelijk met de Bksy-app. Bksy omschrijft zich als de grootste bibliotheek van Nederland met als doel jouw favoriete boeken te delen met de rest van het land. Een uniek concept, waarmee Nederland weer volop zal gaan lezen. Sinds kort is er dankzij de samenwerking met de bibliotheek VANnU, een Bksy-spot in Innovitapark een broedplaats voor ondernemers op het gebied van gezond leven, welzijn en zorg.

Jouw boekenkast delen met anderen

Bksy is bedacht door twee Nederlandse ondernemers en zij hopen met de sociale bibliotheek-app heel Nederland over te halen om hun boekenkast te delen. De applicatie is zowel beschikbaar voor Google Android als voor Apple iOS.

Bksy ondernemerscommunity

Bksy werkt samen met de Bibliotheek VANnU. Het doel is om lokale communities te bouwen. In Innovitapark in Roosendaal vind je de ondernemerscommunity. De boekenkast staat al lekker vol met boeken over ondernemen, gezond leven, welzijn en zorg. Bekijk de boeken bij jouw bezoek aan Innovitapark.

Hoe het werkt

Via de app van Bksy kun je boeken lenen, uitlenen en toevoegen. Je voegt er gemakkelijk recensies toe van boeken die je gelezen hebt. En je kunt zelfs tot aanschaf overgaan van boeken. Een mooie aanwinst voor jouw eigen collectie! Voeg jouw vrienden toe en bekijk wat zij op hun digitale boekenplank hebben staan. De Bksy-app houdt voor je bij welke boeken jij met wie uitwisselt en van wie jij boeken leest. Tegelijkertijd verbindt het jouw vrienden aan jouw boeken.

Met Bksy krijg ik toegang tot vele boeken die mij inspireren

Bart Kramers is regelmatig te vinden in de Bksy hotspot. “Voor mij is het nu heel gemakkelijk om boeken te lenen die inspiratie geven over het ondernemerschap”. Bart is adjunct-directeur van CaRespect. Een kleinschalige thuiszorgorganisatie met vestigingen in Bergen op Zoom en Roosendaal. In Roosendaal is de organisatie gevestigd in Innovitapark,

Mini-bibliotheek afgestemd op de behoefte van ondernemers

“Onze organisatie heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Dat is natuurlijk een enorme waardering voor ons werk maar hierdoor ontstaan ook nieuwe vraagstukken. Want hoe ga je het organiseren met meer dan 25 medewerkers? Via de Bksy hotspot in Innovitapark leende ik het boek Gung Ho. In dit boek beschrijven Ken Blanchard en Sheldon Bowles een revolutionaire techniek om persoonlijke betrokkenheid van medewerkers te vergroten. Het antwoord ligt besloten in de drie eenvoudige principes van 'Gung Ho'. Dit boek gaf mij inspiratie om op een andere manier te kijken naar de organisatie en de inrichting daarvan.

Inmiddels ben ik begonnen aan een tweede boek: Reinventing Organizations van Frederic Laloux. Met de Bksy hotspot heeft Innovitapark een eigen mini-bibliotheek waar alle ondernemers gebruik van kunnen maken. Voor mij voegt dat echt iets toe”.

We zijn blij met onze ruimte in Innovitapark

Op woensdag 27 september opende Innovitapark haar deuren. “Gelijk vanaf het begin huren we hier een mooie open en lichte ruimte. We zijn daar heel blij mee. Daarnaast vinden we het ook prettig om in het pand ervaringen te delen met andere ondernemers. Ook hebben we veel aan onze coach van de StartersCentra West-Brabant. Bij hem kunnen we onze toekomstplannen toetsen. Dat helpt ons om verder te komen.”

“Sinds 2015 ben ik betrokken bij CaRespect, het bedrijf dat mijn broer Robbert in 2013 is gestart. Ik ben nu het aanspreekpunt in Roosendaal en vaak in Innovitapark aanwezig. Het bevalt goed. Tien jaar geleden had ik dit niet gedacht, een bedrijf samen met mijn broer. Maar qua bedrijfsvoering zitten we op één lijn. Het is een uitdaging om mensen op een persoonlijke manier te ondersteunen bij de zorg aan huis. Dat is waar we voor staan”.

Ook interessant voor u

Relevant nieuws